31.12.2018

KUDÜS KONULU KISA FİLM YARIŞMA ŞARTNAMESİ

(2018)

1. YARIŞMANIN ADI: Kudüs Kısa Film Yarışması

1. YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUMLAR: Bandırma İlçe Müftülüğü- Bandırma On yedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü

1. YARIŞMANIN TÜRÜ: Kısa Film Yarışması

1. AMAÇ

• Bütün insanlığın mirası, nice peygamberlerin tevhit mücadelesine şahit olmuş, İslam’ın ilk kıblesi Kudüs bilincini sinemanın dili ile gençlerimizin dünyasına misafir ederek bir farkındalık oluşturmak.
  • Fotoğraf, sinema, grafik gibi özellikle gençler tarafından ilgi gören sanat dalları ile duygu ve düşüncelerini sergilemelerine katkı sunmak.
  1. YARIŞMANIN KONUSU

• Yarışmanın konusu “Özgür Kudüs”.
  • Yarışmaya başvuran filmlerin doğrudan ya da dolaylı olarak bu konuyla ilişkili filmler olması gerekmektedir.

1. YARIŞMA KOŞULLARI

• Yarışmaya kurmaca ya da animasyon (canlandırma) türündeki filmler başvurabilir.
  • Yarışmanın yapılabilmesi için toplamda en az 5 filmin başvuru yapmış olması gerekmektedir. Bu sayıya ulaşılamazsa yarışma açılmaz
  • Kısa film yarışmasında herhangi bir film ile video tekniği veya dijital teknoloji ile çekilmiş yapım şartları aranmamaktadır.
  • Yarışmaya On yedi Eylül Üniversitesinde öğrenim gören bütün öğrenciler katılabilir.
  • Yarışmaya katılan filimler en az 2 dakika, en fazla 4 dakikayı geçmemelidir.  Jüri gerekli gördüğü takdirde süre kısıtlamasında esnek davranabilir.
  • Yarışmacılar sadece bir eserle yarışmaya başvurabilir.
  • Yarışmaya katılacak filmlerin dili Türkçe olmalıdır.
  • Yarışmacılar kısa filmleri Bandırma ilçe Müftülüğü mail adresine e-mail yoluyla veya flash bellek ile elden İlçe Müftülüğüne teslim edecekler.
  • Kopyaların üzerine yönetmenin adı, soyadı, telefon bilgileri, okuduğu bölüm- sınıfı; filmin adı, süresi ve yapım tarihi yazılarak teslim edilecektir.
  • Başvuru şartlarını yerine getirmeyerek yarışma dışı kalan veya yarışacak filmlerin kopyası sahiplerine iade edilmeyecek, yarışma arşivinde saklanacaktır. Yarışmaya katılanlar bu kopyalarla ilgili herhangi bir ücret talebinde bulunmayacaklarını şimdiden kabul ve taahhüt ederler.
  • Yarışmacı, başvuru konusu kısa filmin Bandırma İlçe Müftülüğü ve bu yarışmaya destek veren kurumlara ait internet sayfalarında, sosyal medyada, video paylaşım sitelerinde ve benzer mecralarda yer ve sayı sınırlaması olmaksızın sınırsız süreyle kullanma, çoğaltma, yeniden basma, dağıtma, canlandırma ve/veya ekrana getirme hakkı vereceğini, bu kullanım sebebiyle ve herhangi bir zamanda herhangi bir ad altında ücret talep etmeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
  • Katılımcı, filminde telif hakkı doğuran “senaryo” ve “müzik” eserleri kullanmış ise senarist ve besteci belirtilmeli ve filmin yönetmeni bu eserlerle ilgili telifleri almış olmalıdır. Konuyla ilgili tüm sorumluluklar katılımcıya aittir.
  • Yarışmaya katılan adaylar, şartnamede yer alan koşulları kabul etmiş sayılır.

1. BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE JÜRİ ÜYELERİ

• Yarışması jürisi, On yedi Eylül Üniversitesi Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü tarafından oluşturulacaktır.
  • Ortaya çıkabilecek her türlü problem ve belirsizliğin çözümünde Bandırma İlçe Müftülüğü tarafından oluşturulan organizasyon komitesi ve yarışma jürisi yetkilidir

1. YARIŞMA ADRESİ

• Yarışmaya başvuracak öğrencilerin, filmlerini elden veya e- posta yoluyla aşağıda belirtilen adrese ulaştırmaları gerekmektedir.

Bandırma İlçe Müftülüğü

17 Eylül Mahallesi. Hacı Keşfettin Caddesi. No:22 Kat:5

Telefon: 0266 718 38 97

E-Posta: bandirma@diyanet.gov.tr

Yarışma onaylarının alınması ve duyurulması

Aralık 2018

Yarışma jürisi komisyonunun oluşturulması

14-15 Ocak 2019

Son teslim tarihi

01 Mart 2019 Cuma

Başvuru adresi

Bandırma İlçe Müftülüğü

Yarışma ve ödüllerin takdimi

Ödül töreni ile ilgili bilgiler İlçe Müftülüğü tarafından daha sonra belirlenecektir

1.  YARIŞMA TAKVİMİ

1. ÖDÜLLER
    • Başarılı görülen öğrenci düzenlenecek Kudüs gezisine katılmaya hak kazanacaktır.

.............................................................................................................................................................................