11.01.2020

4-6 YAŞ KUR'AN KURSU YARIYIL SONU ETKİNLİĞİ

İlçe Müftülüğümüz Merkez ve Kurtuluş Camii 4-6 Yaş gurubu Kur’an Kurslarımızın yarıyıl eğitim döneminin sona ermesi münasebetiyle Belediye Kültür ve toplantı salonunda düzenlemiş olduğu etkinlik büyük beğeniyle karşılandı. Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe DİNMEZ'in sunumuyla gerçekleşen etkinlik ilçe Müftüsü Mehmet UÇMUŞ’un açılış konuşmasıyla başladı. İlçe Müftümüz yaptığı konuşmada özetle, Başkanlığımızın başlatmış olduğu okul öncesi eğitimin yurt çapında büyük başarıyla uygulandığı ve gittikçe de yaygınlaştığına dikkat çekerek bu eğitimin önem ve ehemmiyetini dile getirdi. “Onlar, “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” diyenlerdir” (Furkan-74)Âyet-i Kerimesinin bir tezahürü olan yavrularımızın iyi bir insan ve iyi bir Müslüman olarak yetişmelerinin en önemli bir basamağı olan bu eğitim kurumumuzun toplumumuza daha da verimli hizmetlerde bulunulmasını hedeflediklerini belirtti.

İlçe Müftümüzün açış konuşmasından sonra Merkez Kur’an Kursu Öğreticileri Ayşe ÇAKIR ve Emine KIZILCAN, Kurtuluş Camii Kur’an Kursu Öğreticileri Gönül DEMİR ve Ümmü ÇİFTÇİ’nin gözetim ve murakabelerinde yavrulamızın hazırlamış olduğu gösteriler ilgiyle takip edildi. Çocuklarımızın bu yaşlarda almış oldukları eğitimin ilerlemiş yaşlarında bile kendilerine önemli katkıları olacağı aşikardır. Öğrenci velilerimizi, Öğreticilerimizi ve  Kur’an-ı Kerim tabiriyle “Göz Bebeklerimiz” olan yavrularımızı gösterdikleri başarıları sebebiyle kutluyoruz.