28.12.2016

2017 Yılı Hac Kayıtları

HAC MÜRACAATLARI

A – 2017 YILINDA İLK DEFA KAYIT YAPTIRACAKLAR

1 – 2017 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımız ilgili bankalara 20.00 TL ön kayıt ücreti yatıracaklardır.

2 – Ön kayıt işlemleri 28 Aralık 2016 – 06 Ocak 2017 tarihleri arasında olacaktır.

3 – Hacı Adayları elektronik ortamda ( http://hac.diyanet.gov.tr) veya Müftülüklerimize bizzat müracaat ederek konaklama türlerini belirleyeceklerdir.

4 – Hacı Adaylarının mutlaka iletişim bilgilerini girmeleri gerekmektedir. ( Kura çekimi sonrası Hacca gitmeye hak kazanan Hacı adayları “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir.)

B – ÖNCEKİ YILLARDA KAYIT YAPTIRAN HACI ADAYLARI

1 – Kayıt yenileme işlemleri 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

2 – Başkanlığımız tarafından 2017 yılında Otomatik kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır.

3 – Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacaktır.

4 – Önceki yıllarda uygulanan “Normal ve Müstakil Odalı” konaklama türleri birleştirilerek, 2017 yılı haccında “Oda Tercihli Hac Konaklama” türüne geçilmiştir.

5 – Hacı Adaylarımız elektronik ortamda ( http://hac.diyanet.gov.tr) veya Müftülüklerimize bizzat müracaat ederek “Oda tercihli” veya “Otel” konaklama türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyeceklerdir.

6 – Kaydını yenilemeyen Hacı Adayları 2017 yılı Hac kurasına dahil edilmeyecektir.

7 – Hacı Adaylarının iletişim bilgilerini mutlaka güncellemeleri gerekmektedir. (Kura çekimi sonrası Hacca gitmeye hak kazanan Hacı adayları “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir.)

8 – 2016 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adayları; hacca gitme, hac konaklama türlerini tercih etme ve varsa kuraya beraber katılmak istediği kişilerde değişiklikleri, adres ve telefon değişikliklerini 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapabileceklerdir.