18.04.2023

KADİR GECESİNDE SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİ

Ramazan Beyramı'nın habercisi olan bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi Kur'an tilaveti zikir ve dualarla idrak edilidi.

Dursunbey Çarşı camii başta olmak üzere tüm camilerimizi Yüce Yaratıcıya kulluğunu ifade etmek üzere dolduran halkımızın gönlü, Çarşı camiinde okunan Kur'an tilavetiyle sükun buldu. Diller zikre iştirak etti. Duada aminler yüce Allah'a arzedildi. Yatsı Namazı ve teravih namazı sonrası ise Sakal-ı Şerif büyük bir huşu ile salavatlarla ziyarete açıldı. gecenin ilerleyen vakitlerinde devam eden ziyarette Hz. Peygambere olan özlemle duygulanan müminler göz yaşlarına hakim olamadı.

Öğle namazı sonrası İlçe müftülüğümüz tarafından bayanlara yönelik mukabele ve hatim duası ile birlikte Sakal-ı Şerif ziyareti programı düzenlendi. İlçemiz Yeni Camide grçekleşen programda farklı camilerde mukabele okuyan hafız kızlarımız hatimleri tamamladı. Yoğun katılımla gerçekleşen ve İlçe vaizesi Cemile Karslı koordinesinde yapılan program hatim duaları ve Sakal-ı Şerif ziyaretiyle tamamlandı.