24.03.2018

İMAM HATİPLER ARASI HUTBE OKUMA YARIŞMASI ERDEK'TE YAPILDI

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Balıkesir Milli eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası "Genç Hatipler" hutbe okuma yarışması Balıkesir il finali bu yıl Erdek Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde yapıldı.

Yarışma 23.03.2018 tarihinde Piri Reis Camiinde saat 10:00'da, cuma namazı öncesi yapıldı. Yarışmaya 14 ilçeden okullarını temsilen öğrenciler katıldı. Yarışmada Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesini temsil eden Yiğit YILDIZ birinci oldu. İkinci Gönen'den Ahmet Hakan KULA, üçüncü İvrindi'den Beytullah YALÇIN oldu. Erdek A.V.Ç. Anadolu İmam Hatip Lisesini Fatih Şener temsil etti.

Yarışmaya katılan bütün öğrencilere ev sahibi Erdek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Okul Aile Birliği ödüller ve hediyeler takdim etti.

Erdek A.V.Ç. AİHL Müdürü Halil ORHAN yarışmada emeği geçen bütün kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına ve Erdekli hayırseverlere teşekkür etti.

Yarışmaya Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Özkan, İl Milli Eğitim Müd. Yrd. Ahmet CENGİZ, İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN ve Erdek Kaymakamı Ekrem ÇALIK katıldı.