12.06.2018

KADİR GECESİ PROGRAMLARLA KUTLANDI

Kadir gecesi vesilesiyle bütün camilerimizde programlar yapıldı.

Piri Reis camiindeki programa yoğun katılım gerçekleşti. Cami tarihi günlerinden birine tanıklık etti. İlçemizin her tarafından cemaatimiz geceyi kutlamak için ilçenin en büyük camisi Piri Reis'te buluştu.

Programda yatsı ve teravih namazından önce mevlid-i nebevi, ilahiler ve kasideler okundu.

Bu gece Peygamberimizin tavsiye buyurduğu "Allah’ım, Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle!" duası cemaatle birlikte zikredildi. Dualar ve diller birleşti.

Cemaatimizin de okuduğu hatimlerin duası yapıldı. Yatsı ve teravih namazından sonra tesbih namazı kılındı.

Son olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)'in sakal-ı şerifi ziyarete açıldı.

Kadir gecesi programına erkek kadın, yaşlı genç, çoluk çocuk üç bine yakın kişi iştirak etti.

Programı İlçe Vaizi Hilmi ÇETİN, Cami İmam Hatibi Mehmet AYDIN ve Müezzin Kayyım Sezgin BAKIŞ icra ettiler.