27.10.2020

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN SU KUYUSU KAMPANYASI

Su Kuyusu

Rahmet olarak isimlendirdiğimiz su, yaşamın devamı için önemi tartışılmaz bir nimettir ve tüm insanlığın ortak malıdır. Kimilerinin azlık, kimilerinin ise çokluk ile imtihan edildiği bu dünyada, özellikle Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtalarında temiz su kaynaklarının yetersizliği dikkat çekmektedir.

BİR DAMLA HAYAT

Dünyada 600 milyon’dan fazla kişi yeterli su kaynaklarına erişememekte; 946 milyon kişi ise tuvalet ihtiyacını açık alanlarda gidermektedir. Her gün beş yaşından küçük 800 çocuk, yetersiz su ve kötü hijyen koşulları sonucunda ortaya çıkan ishal vakaları yüzünden hayatını kaybetmektedir. Su kaynaklarının hızla azalması dolayısıyla 2040 yılına kadar dünya genelinde her 4 çocuktan birinin, yani 600 milyon çocuğun ölüm ya da hastalık riski yaşayacağı öngörülmektedir.

SU KUYUSU, BAĞIŞLANMA VESİLESİ

Belki de insanlığa sunulmuş en büyük nimet olan, kimsenin mülkiyetinde sayılmaması gereken insanlığın ortak malı olan su’dan herkesin yararlanma hakkının olduğunu düşünerek, maddi zorluklar nedeniyle su sıkıntısı çeken, temiz bir su temin edebilmek için ortalama 6 km yol yürüyen insanlara bir damla hayat olsun diye su kuyuları projesi başlattık.

Sizleri bu hayra Peygamberimizin (sav) şu sözleriyle davet ediyoruz: ""Günahkâr bir kadın sıcak bir günde dilini dışarı çıkartmış susuzluktan solumakta olan bir köpek gördü. Hemen mestini çıkararak ona su çekip içirdi. Bu sebeple Allah onu bağışladı."" [Müslim, Tövbe 155, (2245)]

Balıkesir genelinde başlatmış olduğumuz, ''SU KUYUSU'' kampanyamız kapsamında
1. Kuyumuz Kardeş Ülke Nijer'de 235.000 TL ye ; 2. si Benin'de 149.000 TL ye açılması için çalışmalar başlamıştır.

Bir damla hayat olmak için; tüm İl ve İlçe Müftülüklerimiz ve bankalar aracılığı ile kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz.

Vakıfbank: TR60 0001 5001 5800 7285 4874 72
Ziraatbank: TR30 0001 0000 4500 0019 7550 24