08.11.2019

İLÇE MÜFTÜMÜZ ADEM ESER'İN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) Miladi 571 senesinde, 11 Rebiulevvel'i 12 Rebiulevvel'e bağlayan gece Mekke şehrinde dünyaya gelmesi ve bu tarihin miladi olarak 08 Kasım'a denk gelmesi münasebetiyle  Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu hafta Mevlid-i Nebi Haftası olarak ilan edildi.
Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişinin yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da ibadetler, dualar ve çeşitli etkinliklerle geçecek.
Peygamberimizin doğum gününü yaşamak onu düşünmeye fırsat vermesini sağlar. Onun düşünülmesi mirasının hatırlanmasını sağlayacaktır. O miras elimizde, evimizde ve gönlümüzdeki Kur’andır.
Ayrıca varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez.
Kur’an Hz. Peygamberin bıraktığı en büyük mirastır. O okunur, emirleri yapılır, yasaklarından kaçınılırsa, insanlık arasındaki kavga şiddet bırakılır. Kin, öfke ve hased terkedilir. Herkes hayatı veren ve hesabını alacak olan Allah’ı düşünerek işini yapar, sorumluluğunu kazanırsa işte öyle bir hayat peygamberin hayatı olur öyle peygamberin ümmeti olunur, huzurlu ve mutlu insanlık böylece doğar.
Peygamberler sultanının, dünyaya teşriflerinin yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz ve ümmeti Muhammed için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum.
Gece dolayısıyla İlçemiz Merkez Piri Reis Camiinde ve Merkez Hacı Ömer (Çarşı) Camiinde 08 Kasım 2019 Cuma günü akşam ile yatsı namazı arasında gece münasebetiyle program icra edilecektir. Bayan erkek tüm Erdek halkı davetlidir.
Ayrıca Yatsı Namazından sonra ‘da camide programlar devam edecektir. Ayrıca Hafta dolayısıyla farklı etkinliklerle de bu haftayı icra edeceğiz. Etkinliklerimizi camilerimizden ve yerel basınımız ve Erdek İlçe Müftülüğü sitemizden de vatandaşlarımız takip edebilirler.
Saygılar sunarım.

Adem ESER