22.04.2020

GÖNEN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HAYIRDA YARIŞIYOR

Gönen İlçe Müftülüğü Personeli, İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Belediyesi ile birlikte Sosyal Vefa grubunda görevlendirilmişlerdir. Yardım paketlerinin dağıtımı, Maaşlarının çekilmesi, market alış verişleri vesaire gibi İhtiyaç duyulan her yerde görev yapmaktadırlar. Gönen Kaymakamlığınca kurulan, Müftülüğümüzden de "Gönen Sosyal Vefa Grubu" unda görevli olan İmam Hatip, Kur’an kursu öğreticisi ve müezzin-Kayyım görevlilerimiz 65 yaş üstü vatandaşlarımızın banka, Eczane vb. yardımlarını evlerine kadar götürerek teslim etmek için çalışmışlar. Bu görevlilerimiz Cumartesi pazar demeden mesai mefhumu gözetmeden gece saat 23.30 lara kadar çalışarak, Gönen Merkezi ve Gönen Köyleri dahil Toplam 12.285 Aileye telefonla ve bizzat evlerine giderek ulaşmışlardır. Bazı ailelerin maaşlarını, bazı ailelere devletimizin vermiş olduğu 1.000,00 TL ikramiyeyi, bazılarının da yaşlılık ve özürlülük maaşlarını bizzat elden teslim etmişlerdir. TDV Gönen şubesi tarafından hazırlanan gıda paketleri ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilmiş ve ihtiyaçlı olan ailelerin ihtiyaçları giderilmeye devam etmektedir.

Tüm personelimizin katıldığı ve ulaşılan vatandaşlarımızın katılımı ile her hafta bir hatim kampanyası başlatılmış (3.000 Hatim), Fetih Suresi (3.000), Yasin Suresi (3.000) ve tesbihatlarımız (10.000) devam etmektedir.

Hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarımızın, kurulan telefon ve internet bağlantılarıyla ders takibi yapılmakta, öğrencilerimizle irtibat kesilmemektedir.

Her ay düzenli olarak 120 yetim öksüz ve parçalanmış ailelere yardımlarımız devam etmektedir. Bu yıl toplam 50.000 TL nakdi yardım yapılmıştır.