15.07.2024

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programları

İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Kaymakamımız Sayın Enver ÖZDERİN, Belediye Başkanı Sayın Emin ERSOY, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilci ve Yöneticileri, Sivil Toplum Kurum Temsilcileri, Şehit yakınları, Gazilerimiz ve vatandaşların katılımıyla  15  Temmuz Pazartesi gündüz;

Şehitlik  ziyaretiyle başlayan etkinlikler Cami-i Kebir Camii'nde Şehitlerimiz anısına Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası okunması ve lokma hayrı ile başlamıştır.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı akşam saat: 21.00’da Mehteran eşliğinde Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşüyle başlayıp, saat 21.45’te Havran 100. Yıl Parkında Demokrasi Nöbeti ile devam etti.

Kaymakamımız Sayın Enver ÖZDERİN, Belediye Başkanımız Sayın Emin ERSOY, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayarak akabinde 15 Temmuz Şehitlerimiz için Kocaseyit Camii Müezzin Kayyımı Muhlis DİNÇ'in Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Sedat KARALİ tarafından dua yapıldı. Kaymakamımız Sayın Enver ÖZDERİN ve Belediye Başkanı Sayın Emin ERSOY günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar. Kahramanlık Türküleri, şiirlerin okunduğu etkinlikte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın konuşması izlendi.

Gece sonunda saat: 00.13’te tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde de tüm camilerimizden Sela okunarak program sona erdi.