16.03.2020

KARESİ MÜFTÜLÜĞÜ İYİLİK HAFTASI ÖDÜLLERİ İYİLİK ÖNCÜLERİNE VERİLDİ

İyilik medeniyeti mensupları olduğumuzu hepimiz iyi biliriz. İyilik yetime kol kanat germek, mazlumun, güçsüzün, yaşlının elinden tutmaktır. İyilik duadır, niyazdır, selamdır. Elimizle, dilimizle ve kalbimizle kötülüğe dur diyebilmektir.

İyilik, insanın bu hayattaki en önemli kazancı, en değerli mirasıdır. Yaratılan her bir cana yaratıcısının hatırına şefkatle davranmaktır. İyi bir kul, iyi bir evlat, iyi birer anne-baba, iyi bir komşu, iyi bir dost, iyi bir vatandaş, kısaca iyi bir insan olmak ideallerimizi en başta gelenleri olmalıdır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı, iyiliği yeryüzüne hâkim kılmak, iyilikleri gündem yapmak, zihinlerde ve gönüllerde iyilik adına farkındalık oluşturmak, iyilik bilinci ile hayatı ve yeryüzünü güzelleştirmek düşüncesiyle 09-14 Mart 2020 tarihleri arasını "İyilik Haftası" olarak ilan etti.

Bizler de bu hafta münasebetiyle Balıkesir İl Müftülüğümüz ve Altıeylül İlçe Müftülüğümüz ile birlikte il merkezimizde iyilik hareketlerine öncülük eden vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılımıyla Avlu- Fırıntaş Kafe’de "İyilik Haftası Buluşması" gerçekleştirdik. Buluşmaya İl Müftü vekilimiz Sayın Hasan BAŞKIRIK, İl Müftü Yardımcımız Sayın Şahabettin KARABAY, Altıeylül İlçe Müftümüz Sayın İbrahim TÜREDİOĞLU, İl Müftülüğümüz Şube Müdürü Sayın Adem ŞEN, TDV Balıkesir Şube Müdürü Sayın Ercan BULUT katıldılar. Katılımlarıyla buluşmamızı şereflendirilen muhterem zevata ve özellikle ilimizin iyilik öncülerine şükranlarımı arz ediyorum.

Fahri SAĞLIK

Karesi Müftüsü