09.01.2018

Şahabettin KARABAY

1973 yılında Balıkesir'in Karabeyler Köyünde doğdu. İlkokulu Köyünde tamamladı, orta ve lise eğitimini Balıkesir İmam-Hatip Lisesi'nde, lisans eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı.

2000-2003 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi'nde ihtisas, Ocak 2006 - Haziran 2006 tarihleri arasında Bursa Nilüfer Eğitim Merkezinde Başkanlığımızca düzenlenen 4 aylık Yabancı Dil (İngilizce) Hizmet içi Eğitim, Ekim 2008'de Danimarka Aarhus Üniversitesi'nin düzenlediği Entegrasyon, Mayıs 2009'da 3 aylık Danca dil, 3-12 Nisan 2012'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Rize Yusuf Karali Eğitim Merkezinde düzenlenen Rehber Vaizler Hizmet İçi Eğitim Kurslarına katıldı.

1996 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-Hatip olarak göreve başlayan Karabay; Bayburt (merkez), İzmir (Bornova-Konak, Erzurum (Merkez) ve Danimarka/Kopenhag bölgesinde İmam-Hatiplik, Bilecik/Söğüt ve Balıkesir'de Vaizlik, Erzincan/Otlukbeli, Afyonkarahisar/Kızılören'de İlçe Müftülüğü, Afyonkarasihar İl Müftü yardımcılığı, Diyarbakır il Müftü yardımcılığı, İzmir Dikili İlçe müftülüğü görevlerinde bulundu. 20.07.2018 tarihinde Balıkesir İl Müftü Yardımcılığı görevine başladı.