17.07.2020

HAİNLERE FIRSAT YOK

İl Gençlik Müdürlüğü ile İl Müftülüğümüzün ortaklaşa düzenledikleri; 15 Temmuz ve Şahadet” konulu konferansın konuşmacısı İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN idi.

Karesi İlçesi Köprübaşı Camii İmam Hatibi Cengiz AKSIN hocamızın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ilahilerle devam etti.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN ise yaptığı konuşmada; “Hemen ifade edeyim ki 15 Temmuz bir darbe girişimi olmanın ötesinde bir işgal hareketidir. Ne işgal edildi? diye sorarsanız işgal edilen milletin vatanı, milletin yüreği idi. Dün Çanakkale’de düşmanına fırsat vermeyen millet, 15 Temmuz’da da işgalci hainlere fırsat vermedi. ‘Bir ölür bin diriliriz’ diyerek bedenler tanklara siper edildi. Âdete silahlara meydan okundu. Yediden yetmişe bütün millet bir beden olmuş kükremişti.

Sevgili Gençler! Milletlerin kaderini değiştiren olaylar vardır. 1071,1453 gibi. Ayasofya’ nın yeniden ibadete açılması, millet ile buluşması bir fetih hareketidir. Yeni bir dünya düzeninin kuruluş işaret fişeğidir. Tıpkı korona sonrası dünya gibi. Devlet büyüklerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Dava büyük, yük ağır, yol uzun. Kabaklı hocanın feryadı ile sesleniyorum siz kıymetli gençlerimize; ’Çabuk büyüyün, çabuk yetişin.’

Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere 1071 tarihinden bu yana din-u devlet, mülkü millet uğrunda fedai can eden Aziz şehitlerimizi rahmetle dualarla anıyoruz, makamları cennetler olsun. Kahramanca verdikleri mücadelede gazilik unvanıyla şereflenen kardeşlerimize de Yüce Mevla’dan sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyor, gününüz mübarek yarınlarınız aydınlık olsun.