21.07.2020

15 TEMMUZ’DA KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ

15 Temmuz 2020 Çarşamba günü Karesi İlçesi Zağnos Paşa Camii’nde, 17 Temmuz Cuma günü ise Altıeylül İlçesi İmam-ı Birgivi Camilerinde İl Müftülüğümüz tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hain darbe girişiminde vatanını, milletini, bayrağını ve ülkesini savunurken şehit olan 15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere bu topraklara kurban olmuş aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim ziyafeti programları düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başlayıp, ilahi ve kaside ile devam eden programlarda İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasında; “Yaşadıklarımız milletimizin sinesine kor ateşler düşürmüştür. Yaşadıklarımızdan dersler çıkarmalıyız. Sen ben olamayız, bir olmak zorundayız. Kur’an-ı Hakim bunu emrediyor. Bir asma yaprağı burada neyse Rize’de de aynıdır. Bu tek merkezden, tek kaynaktan beslenmenin alametidir. Bizim boyumuz, rengimiz, düşüncelerimiz farklı olsa da Rabbimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir. Bunca birlerimize rağmen dağınıklığımız niye? Peygamberî çağrı ile sesleniyorum: Ey Allah’ın kulları! kardeş olunuz. Sevgi insan ömrünü bereketlendirir, insana yaşama sevinci verir. Sevgiyi kaybeden sadece insanı kaybetmez, Allah muhafaza Mevla’nın rızasını da kaybeder, Cenneti de kaybeder.” dedi.

Program, İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN hocamızın yaptığı hatim duası ile son buldu.