07.09.2020

HER GÜNÜN DERDİ VE İŞİ AYRIDIR

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Gemlik İlçesi Karacaali'deki Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik kampında bulunan gençlerimizle bir araya geldi.

Çeşitli aktivitelerin yapıldığı kampta, Müftülüğümüz gençlik çalışmalarında katılım sağlayan okul gençliği ile  Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimiz katıldı.

Dört gün süren kampın son gününde İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, öğrencileri ziyaret etti. Ziyarette çeşitli aktivitelere katılan İl Müftümüz, burada öğrencilere bir konuşma yaptı. Konuşmasında; “Konuşmamın hemen başında ifade edeyim ki burada hem sosyal hem kültürel hem de çok farklı alanlarda sportif aktivite yapma imkanlarının var olduğunu  bizzat arkadaşlarımız gezerek gösterdi. Çeşitli aktivite icra mekanlarını dolaştık doğrusunu ifade edeyim  kendimizi tutamadık,  birçok aktiviteye katıldık. Çok da iyi oldu.

Bilinçli bir tercih mi olmuş bilmiyorum ama bu akşam bu çınar ağacının altında aynı havayı teneffüs ediyor olmak çok ayrı bir duygu. Büyük bir mutluluk duydum. Asırlık bir  çınarın gölgesi altındayız. Çınar ağacının  dalları farklı olsa da gövdesi birdir. Bizim de rengimiz farklı olsa da özümüz, atamız birdir. Burada muhteşem bir arkadaşlık ve dostluk havası var. Yanımdaki arkadaşlara baktığımda aslında güzel bir Türkiye manzarası görüyorum.

Gençler! Her günün derdi ve işi ayrıdır. Zaman sana emanettir. Zaman, Rabbimizin en büyük nimetlerinden biridir. Sıradan değil, özel ve aranan olmalısınız. Sıradan bir kimse zamanı nasıl harcayacağını düşünür. Akıllı insan ise zamanı nasıl değerlendireceğini düşünür. Zira kaybedilen bir saniyeyi dünyanın bütün hazinelerini verseniz geri getiremezsiniz. Oyunda oynaşta olamazsın, yolumuzu bekleyenler var.Kabakçı hocanın feryadı ile sesleniyorum: Çabuk büyü, çabuk yetiş tez oğlum, Çakal gezen şu dağlarda gez oğlum, Dostun kim, düşmanın kim sez oğlum."

Bu vesileyle Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kamp yetkililerine,Tugva Balıkesir sorumlusu değerli Beşir başkanımıza  ve özellikle kampa gelen siz kıymetli kardeşlerime, anne babalarınıza candan  teşekkür ediyorum. Güzel bir akşam oldu. Geleceğiniz aydınlık olsun inşaallah.