07.09.2020

DUALARLA İBADETE AÇILDI

Ayvalık İlçesi Akçapınar Mahalle Camii dualarla ibadete açıldı.

Mahalle sakinleri tarafından yapılan ve 20 ayda tamamlanan Akçapınar Mahalle Camii, İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN ve Ayvalık İlçe Müftümüz Sayın Emre ÖNAL hocalarımızın katılımları ile korona tedbirleri içerisinde ibadete açıldı.

Akçapınar Mahallemizde Osmanlı mimarisini yansıtan büyük bir cami yapıldığını belirten İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; "Asıl olan Camilerin cemaatidir. Camilerin süsü cemaattir. Ne zaman Camilerimizi cemaatle doldurursak gerçek manada Camilerimizi süslemiş oluruz.

Kardeşlerim! Sokakların temiz kalması, güven vermesi de Camilerimize bağlıdır. Temiz bir toplum inşa etmek istiyorsak gelin elele verelim Camilerimizde cemaat sayımızı artıralım. Ne zaman cemaatimiz artmış ise bilesiniz ki sokağın yaramazı azalmıştır.

Camilerimiz, mimarisi ile bulunduğu mahalleyi güzelleştirmekle kalmaz, içerisindeki eğitimi ile de toplumu güzelleştirir. Ben bu vesile ile bir kere daha bu güzel eserin vücut bulmasına sebep olan siz değerli kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Rabbim razı olsun. Emeği bulunup ahirete intikal eden bütün kardeşlerime rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve bereketli hayırlı ömürler diliyorum. Rabbim, cemaatini ve muhabbetini bol eylesin inşaallah." dedi.

Açılış töreni sonrası Cuma namazını Akçapınar Mahalle Camiinde kılan İl Müftümüz, namaz sonrası cemaatle çay içerek sohbet etti.

Buradan Çamoba Mahallesine giderek yapımı devam eden Çamoba Mahalle Camii inşaatında incelemelerde bulundu.

Cami yapımı hakkında genç dernek başkanından bilgi alan İl Müftümüz, çay sohbetinden sonra Mahalleden ayrıldı.