22.10.2020

İSLAM’IN ANA HEDEFİ HUZUR VE GÜVENİ TESİS ETMEKTİR

İl Müftülüğümüz, ilimiz genelinde görev yapan 4/B Sözleşmeli İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar için; “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerin Katkısının Sağlanması” konulu semineri düzenledi. İlimiz Bandırma İlçesi Doğa Mahallesi Camii 4/B Sözleşmeli İmam-Hatibi Muhammed DİVANİ’nin okuduğu Kur’an-ı Kerimle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftümüz yaptı.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, konuşmasında: “Kardeşlerim! Evinize hoşgeldiniz. Zahmetlerinizden dolayı bir kere daha hepinize çok ama çok teşekkür ederim. İnovasyonu gerçekleştiremeyenler tarihin çöp sepetinde yer almaya mahkumdur. Tazelenmeye, bilgi paylaşımına ihtiyacımız var. Kitabı olmayanın sözü olmaz. Söz ve sohbet sahibi olmak içi okumak, okutmak lazım. Bu gün gerçekleşen seminerimiz, bu kabil bir çalışmadır.

Kardeşlerim! İnsanı inciten Rabbimizi incitir, insanı memnun eden Rabbimizi memnun eder. Efendimiz (s.a.v.), sevgi ile insanı dönüştürmüş, insanı kazanmıştır. Mihrabdaki başarımızla yetinemeyiz. Sosyal hayatta da başarılı olmalıyız. Yolu beklenen olmalıyız. Sevinen, daralan bizde kendini bulmalı, bizimle paylaşmalıdır. Biz, sevgi medeniyetinin çocuklarıyız. Şiddet, bir zulümdür, zulüm ise haramdır. İslam Dininin asıl hedeflerinden biri de hiç şüphesiz insanın yaşadığı ve bulunduğu ortamın huzur ve güvenini temin etmektir. Tabi caizse kurtla kuzuyu ayni yolda yürütmektir. Üzgünüm bırakın kurtla kuzunun aynı yolda yürümesi bu gün karı ile kocayı aynı yolda yürütemez olduk.

Kardeşlerim! Dinimiz; iyiliği, güzelliği, kardeşliği, sevgiyi, merhameti ve adaleti emreder. Şiddetin her çeşidi yasaklanmıştır. Kimden gelirse gelsin, kime olursa olsun. Şiddetle mücadelede başarımız, toplumun tüm kesimlerinin mücadelemize el vermesi ile mümkün olacaktır. İnsanımızın bulduğu her yerde ağız birliği ile konuya dikkatini çekmeliyiz.” Dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Altıeylül İlçe Vaizi Cengiz ULUS;

“Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddettin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması,

Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Diyanet İşleri Başkanlığının Sorumluluk Alanı ve İcraatları,

Çocuğa Yönelik Şiddet ve İstismar,

Kadına Yönelik Şiddeti/Aile İçi Şiddeti Önlemeye Yönelik Kanunlar” konularında bilgi sunarken,

Karesi İlçe Vaizi Suat SARI ise;

“Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Diyanet İşleri Başkanlığının Görüş ve Yaklaşımları,

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddete İlişkin Genel Bilgiler ile Aile İçi Şiddet Mağdurlarını Yönlendirme” konularında sunum gerçekleştirdi.

Seminer, konu üzerinde karşılıklı müzakerelerle sona erdi.