22.01.2021

NAMAZDA ÖNDE OLMAK YETMİYOR

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Havran ve Edremit İlçelerinde İmam Hatipler ve Kur’an Kursu Öğreticileri ile bir araya geldi.

Toplantılarda İl Müftümüz, başkanlığımızın proje ve çalışmalarından bahsederek şöyle dedi:

“Kardeşlerim! Bu güne kadar güzel çalışmalarına şahit olduğum, çalışmaları ile iftihar ettiğim kardeşlerim var. Sözümün başında bu güzel çalışmalarla arkadaşlarına örnek ve önder olan kardeşlerimize teşekkürü bir vazife kabul ediyorum. Rabbim rızasını versin. Koşacak koşturacak gönül versin inşaallah.

Toplum kalkınmasında eğitimin ne denli büyük rolü olduğunu hepimiz biliriz. Ancak kendini eğitemeyenler toplumu eğitemez. Evvela biz kendimizi yetiştireceğiz. Başkanlığımızın bu konuda hizmete sunduğu kitaplarımız, süreli yayınlarımız var. Bunların yılmaz takipçisi olmalıyız.

Sadece namaz kıldırmak için milletin önünde olmayacağız. Namazda önde olmak yetmiyor. Sosyal olaylarda da toplumun önünde olmalıyız. Orada da yol gösteren, yolu gözlenen olmalıyız. Sözü sohbeti dinlenen olmalıyız. Milletin hocası olmak idealimiz olmalı. Vatandaşlarımızı Allah’ın misafiri oldukları gibi bizim de misafirimizdirler şeklinde karşılamalı, aynı ahlakla uğurlamalıyız.

Kardeşlerim! Hemen hepinizce malum Başkanlığımız tarafından gençlere, çocuklara, aileye, engellilere, şehit ve gazi ailelerine , huzurevlerine, hastahanelere manevi danışmalık hizmetleri ile, çocukevlerine, cezaevlerine sayamayacağımız onlarca hizmetlerimiz var. Buralarda hizmet için adeta birbirlerimizle yarışmalıyız. Bahanelerin adamı değil, baha adamı olmalıyız. Çok konuşan değil, çok iş üreten olmalıyız. İşimiz çok olmalı. Milletin delisi olmalıyız. Yapacağımız var da yapmazsak bu milletimize ihanet olur. Yarın çok geç olur.

Bu toplantılar sizler için aynı zamanda tecrübe paylaşımları için bulunmaz fırsat zamanlarıdır. Hizmette tecrübe sahibi arkadaşlarımız aramıza yeni katılan arkadaşlara yol gösterici olmalıdır.

Başarılı olmak zorundayız. Bir elin nesi var iki elin sesi var atasözümüzü düstur etmeli, organize faaliyetlere imza atmalıyız. Mahallede dargın olan da sana gelmeli, ihtiyacı olan da sana gelmeli, aile problemi olan da sana gelmelidir.

On parmağında on marifet olan kişilerden olmalıyız. Topluma yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. Toplumun en büyük gücü olan aileyi ıskalayamayız. Görmemezlikten gelemeyiz. Eğitim aileden başlamalı. Aile olmadan eğitim başarıya ulaşamaz. Ailelerle sık sık toplantılarımız olsun, bir araya gelelim. Sosyal kalkınma ailelerden başlayacak. Burada da bizlere, sizlere çok büyük görevler düşüyor. Aile okulu projesi çok güzel bir proje, devam etmeli, yeni başlayan Hatim ve dua programları sahiplenilmeli, herkese duyurulmalı ve katılımları sağlanmalı.

Korona ile yeni bir hizmet alanımız oluştu; dijital platform. İrşad hizmetleri için büyük bir nimet. Onun için bu alanı da daha etkin, güçlü, planlı ve profesyonel kullanmamız gerekiyor. İl Müftülüğümüz bünyesinde yapılan bu tür çalışmaları takip etmenizi özellikle dikkatlerinize sunuyorum. Söylediğimiz her söz kalıcı bundan dolayı bu alandaki irşat hizmetleri çok daha büyük bir hassasiyet gerektirmektedir. Bu bilinci asla unutmamalıyız. Cemaatinize evlerine misafir olduğunuz mahallenizin değerli sakinlerine, komşularınıza bunu da duyurun.

Burada yeri gelmişken Diyanet TV ve radyolarından bahsetmeden geçemem. Diyanet TV ve radyolarımızın önemi asla inkar edilmez. Bunların da bizler için irşat faaliyetleri açısından büyük bir imkânlar olduğunu yakından gördük. Pek çok hizmetimizi ve özellikle irşat faaliyetimizi medya araçlarımız üzerinden yaptık, yapıyoruz. Dolaysıyla başta Diyanet Televizyonumuz olmak üzere yayınlarımızın cemaatimize, esnafımıza, konu komşu bütün kardeşlerimize tanıtılması çok daha hayati ve önemli hale gelmiştir. Bu çalışmaları hızlandırmanızı sizlerden özellikle rica ediyorum.

Diğer taraftan kan bağışı ve organ bağışı gibi hayati önem taşıdığını düşündüğüm konularda da örnek olalım, başı çekelim.

Bu duygularla hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.