25.02.2021

İLİMİZİ TEMSİL EDECEK ÖĞRENCİLERİMİZ BELLİ OLDU

Başkanlığımız koordinesinde yapılacak olan; “Hafızlık Bölge Yarışması” için, İlimizden yarışmaya katılacak hafız öğrenciler, çevrim içi yapılan yarışma sonunda belli oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca İstanbul’da yapılması planlanan Hafızlık Bölge Yarışması için ilimizi temsil edecek hafız öğrenciler, çevrim içi yapılan yarışma sonunda belli oldu.

Yarışma öncesi konuşan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; “ Hepiniz, Peygamber (s.a.v.) Efendimizin müjdesine mazhar olmuş kutlu kişilersiniz. Hafız olmak, hafız kalmak, herkese nasip olmaz büyük bir şeref, büyük bir nimettir. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz; “Ümmetimin en şereflileri Kur’ân’ı ezberleyenlerdir.” buyuruyor

Sevgili Yavrularım! Hafızlık, dünya ve ahirette taşıyacağınız en büyük payedir. Hepinizi kutluyor, tebrik ediyorum. Hafızı olduğunuz kitabın manasını da öğreniniz, yetmez en önemli olanı onun ahlakı ile bezenmek,süslenmektir. Bir kere daha tebrik ediyorum, başarılarınız daim olsun. Anne babalarınıza lütfen selamlarımı iletin. ” dedi.

Buna göre;

Kız ve erkek hafız öğrenciler arasında yapılan yarışmada;

Erkeklerde; Karesi İlçesi Yıldırım (Eski) Camii Kur'an Kursu öğrencimiz;

Oğuzhan YARAR birinci,

Dursunbey İlçesi Merkez Kur'an Kursu öğrencimiz; Recep KAYALI ise ikinci olmuşlardır.

Kızlarda; Karesi İlçesi Esma Hatun Kur'an Kursu öğrencimiz; Rahime EROL birinci,

Gönen İlçesi Gönenli Mehmed Efendi Kur'an Kursu öğrencimiz; Zeynep ÖKSÜZ ise ikinci olmuşlardır.

İl birincisi seçilerek Hafızlık Bölge Yarışmasına katılmaya hak kazanan öğrencilerimizi ve onları yetiştiren hocalarımız başta olmak üzere değerli ana babalarını da tebrik ediyor, başarılarını kutluyoruz.