05.03.2021

HEPİNİZDEN BAŞARILI ÇALIŞMALAR BEKLİYORUM

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, İlçe ziyaretleri kapsamında Manyas İlçemizi ziyaret etti.

İlçe Müftülüğümüzün yürüttüğü hizmetler konusunda İlçe Müftüsü Sayın Ahmet ALTACI hocamızdan bilgiler alan İl Müftümüz, daha sonra Merkez Çarşı Camii konferans salonunda İlçede görevli Din gönüllüsü kardeşlerimizle buluştu.

Korona tedbirleri içerisinde gerçekleşen toplantıda konuşan İl Müftümüz; “ Kardeşlerim! Sizlerle bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, hepinize hizmetlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yürüttüğümüz hizmetlerimizde öncelikle kalbinizi ve ruhunuzu hazır etmelisiniz. Ruhunuzla seveceksiniz. Kalbinizle sahipleneceksiniz. Din hizmetleri gönül işidir. İman, gönül işidir. Kalbini bu işe hazırlayamayanlar, gönlünü bu hizmetlere açamayanlar, veremeyenler başarılı olamaz. Başarmak için gönül adamı olmak lazım. Gönüllere dokunmak lazım.

Hepinizce malum Başkanlığımız, son zamanlara bir taraftan kaliteli hizmet derken bir taraftan da hizmet çeşitliliğine gidiyor. Hizmetlerimizi mükemmel yapacağız. Bu Efendimizin (a.s.) tavsiyesidir. Aile, gençlik, engelliler, şehit ve gazi aileleri, huzurevleri, gençlik merkezleri, esnaf, okul, cezaevi vb. hamd olsun. Bir zamanlar avlularından geçemediğimiz kurumların içerisindeyiz. Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin inşaallah.

Cami içerisindeki başarımızı cami dışı faaliyetlerimize de yansıtmalıyız. Buluşmak için bahanelerimiz olsun. 4-6 yaş grubu Kursumuzu gezdim. Hepinizden buraya özel destek bekliyorum. Diyanet televizyonumuz başta olmak üzere başkanlığımızın yazılı ve süreli yayınlarını cemaatimize ve esnaf kardeşlerimize duyuralım, tanıtalım. Duymayan kalmasın. Bu da bir cihat hareketidir. Bir irşat görevidir. Televizyon kumandalarında yer alalım. Ziyaret ettiğiniz ailelere de bunu anlatalım. Bir elimiz Camilerimizde, bir elimiz gençliğimizin üzerinde olsun. Bu konuda da hepinizden başarılı ses getiren çalışmalar bekliyorum.”dedi.

Merkez Camiinde öğle namazı sonrası cemaate sohbet eden İl Müftümüz, İlçe Müftülüğümüzü ziyaret ederek İlçeden ayrıldı.