11.03.2021

BU GECE, BİR YAPIP BİN BULDUĞUMUZ GECEDİR

Peygamber (s.a.v.) Efendimizin en büyük mucizelerinden biri olan Miraç Kandili, büyük bir huzurla huşu içinde ihya edildi.

Receb-i Şerif ayının 27. gecesi olarak bilinen Miraç Kandili dolayısıyla İl Müftülüğümüz tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sabah saatlerinde İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, idari personeli çalışma odalarında ziyaret ederek kandil tebriğinde bulundu.

Daha sonra Şehitlik ziyaretinde bulunan İl Müftümüz, buradan şehir hastahanesine giderek orada bulunan idarecilerle kandilleşti.

Öğle namazını Altıeylül İlçesi Karamanköy Mahalle Camii’nde eda eden İl Müftümüz, burada namaz sonrası cemaatimize hitap ederek; " İsra sıradan bir yürüyüş değildir. Maksadı ve hedefi olan bir yürüyüştür. Namaz, Peygamber (s.a.v.) Efendimizin insanlığa getirdiği en büyük hediyedir. Onu zayi eden rahmetten mahrum olur. Onu ikame eden Cennetlere mazhar olur. Dünya hayatında bırakabileceğimiz en güzel miras, abdestli bir evlattır, namazlı bir evlattır. Bu gece dua gecesidir. Dillerimiz duada olsun. İnsanlık için ellerimizi semaya kaldıralım. Sağlığı müsait olanlar Üçayların özellikle Pazartesi ve Perşembe günlerini Oruçlu geçirmeye gayret edelim. Teyzelerime, ablalarıma çok selam ediyorum. Siz kıymetli kardeşlerimizin ve değerli hanımefendilerinizin kandilini tebrik ediyorum." dedi.

Sosyal medya üzerinden Miraç Kandilinin faziletini konu alan konuşmalarından sonra

gençlerle yüzyüze Miraç Kandili buluşması gerçekleştiren İl Müftümüz; " Böyle bir günün arefesinde sizlerle bulunmaktan Rabbime hamd ediyorum. Miraç, bize Kabe'yi, Miraç, bize Mescid-i Aksa'yı , Miraç bize Namazı, duayı hatırlatıyor. Namaz, dış dünyamızı temizlediği kadar ruhlarımızı da temizleyen, bizi arındıran bir ibadettir. Miraç, ilahi huzurda nasıl dua etmemizi bize öğretiyor. Hayatınız bereketli olsun istiyorsanız bunun yolu Camiden geçer. Cami ile birleşmeyen, buluşmayan yolda hayır da yok, bereket de. " dedi.

Sofrada gençlerle buluşan İl Müftümüz, iftar sonrası Zağnos Paşa Camii’ne giderek Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan Mevlid-i Şeriflerden sonra cemaate hitab etti. "Kardeşlerim! Bu gece, gönüllerimizin heyecanla dolduğu bir gecedir. Bu gece, af gecesidir. Ellerimizi semaya kaldırıp rahman ve rahim olan Yüce Rabbimizden affedilmeyi dilediğimiz mübarek bir gecedir. Bu gece, bir yapıp bin bulduğumuz bir gecedir. Bu mübarek gecenin aramızdaki çekişmeleri, kırgınlıkları bir tarafa bırakmamıza vesile olmasını diliyorum. İnsani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına vesile olmasını diliyorum. Miraç bize iman, namaz ve dua çağrısı yapıyor. Gelin, hayatımız Miraç olsun." dedi.

İl ve İlçelerimizde Müftülüklerimizin hazırladığı programlarla kandil coşkusu yaşanırken her zaman ki gibi Balıkesir'li kardeşlerimizin bu geceye ilgisi büyük oldu. Bu gece vesilesi ile Camilerin çıkışında ise cemaate tatlı ikram edildi.