15.03.2021

BİRBİRİMİZE KARŞI SORUMLUYUZ

Koronavirüs salgınında hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız için İl Müftülüğümüz tarafından Zağnos Paşa Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

Tıp Bayramı nedeni ile Zağnos Paşa Camii’nde fiziki mesafe kurallarına uyularak düzenlenen programda sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız dualarla anıldı.

Merkezi sistem vasıtası ile diğer Camilerden de dinlenen programda İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, bir konuşma yaptı. Konuşmasında; “Kardeşlerim! Yaklaşık bir yıldan bu yana şehrimizde olduğu gibi ülkemizde hatta tüm dünyada koronavirüsle mücadeleye devam ediliyor. 30 bine yakın kardeşimizi kaybettik. Kendi canlarını hiçe sayarak can kurtarma uğruna canını kaybeden sağlık çalışanları, hekimlerimiz oldu. Korona ile mücadelemizde elde edeceğimiz zafer, alacağımız tedbirlere bağlıdır. Koronayı alacağımız tedbirlerle hep birlikte yeneceğiz. Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Birimizin ihmali sarılması zor yaralar açabilir.  Kurallar karşısında daha dikkatli olmalıyız. Bu vesile ile vefat eden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Evde, hastanede tedavisi devam eden bütün kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.” dedi.

Program, İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN hocamızın duaları ile sona erdi.

Program çıkışında Büyükşehir Belediyemiz de vatandaşlarımıza ikramda bulundu.