18.03.2021

GÖREVİMİZ BÜYÜK BİR MESULİYET VE EMANETTİR

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, cenaze programına katılmak üzere Gönen İlçemize gitti.

Gönen İlçesi Yanık Mahallesi Camii İmam Hatibi iken kalp krizi sonucu rahmet-i rahmana kavuşan Beytullah ERGÖL hocamızın cenazesine katılmak üzere Gönen İlçemize giden İl Müftümüz, burada İlçe Kaymakamı Sayın Aslan YURT’u makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Daha sonra yeni göreve başlayan İlçe Müftümüz Sayın Ahmet DURAN hocamızı ziyaret eden İl Müftümüz; “ Yeni görevinizden dolayı tebrik ediyor, kutluyorum. Rabbim mahcup etmesin. Yüklenmiş olduğumuz görev, büyük bir mesuliyet ve emanettir. Sizlerden gayret bekliyorum. Öyle zannediyorum ki Gönen’li kardeşlerimizin beklentisi de bu. Kardeşlerimizi bir ana gibi sahiplenmenizi, hizmette bir telefon kadar birbirimize yakın olmamızı diliyorum. Her daim istişare içerisinde bulunalım. Bu yolda rakip değil refik inancında hareket edelim. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşaallah.” dedi.

İl Müftümüz, buradan Merkez Çarşı Camiine geçerek öğle namazı öncesi vaaz verdi. Vaazında; Kur’an-ı Kerim, Yüce Rabbimizin manevi imzası ile imzalayıp kainata gönderdiği bir kitaptır. O, hayat kitabıdır. Kur’an’a yakın olduğumuz zamanlarda Allah bizi yükseltti. Ne zaman da Kuran ve Sünnet’in rehberliğinden, yolundan ayrıldık, uzaklaştık, burnumuzun ucunu göremez olduk. Bir takım fitne ve şer odaklarının ağına düştük. Biz, birbirimizi sevmekle emredildik. Sırt dönemeyiz. Görmemezlikten gelemeyiz. Medeniyetimiz sevgiden beslenir.” dedi.

Namaz sonra 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarını ziyaret eden İl Müftümüz, burada çocuklarla hoş vakit geçirdi. Ailelerden 4-6 yaş grubu Kur’an kursları hakkında bilgi alan İl Müftümüz; “Sizlerden bunları duymak beni ziyadesi ile heyecanlandırdı. Daha çok çalışacağız. Sözümüz söz. Dua edelim koronasız günleri görelim. Size ve bu yavrularımıza hizmet etmek bize şereftir.” dedi.

Engelli ailelerine de ziyarette bulunan İl Müftümüz, ziyaretlerin ardından İlçeden ayrıldı.