26.05.2021

DİN GÖREVLİLERİ ARASINDA "HAFIZLIK" VE "KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA" YARIŞMASI İL FİNALİ YAPILDI.

Diyanet İşleri Başkanlığı (Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı)’nın 2021 yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri” çerçevesinde düzenlediği Erkek - Kadın Din Görevlileri Arası "Hafızlık" ve "Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma" yarışması Balıkesir il finali gerçekleştirildi.

Balıkesir İl Müftüsü sayın Celal SÜRGEÇ başkanlığında oluşturulan komisyon maharetiyle gerçekleştirilen yarışmaya Balıkesir genelinden 24 din görevlisi katıldı.

İl müftülüğünde gerçekleştirilen yarışmada erkek din görevlileri arası "Hafızlık" yarışmasında Susurluk İlçe Müftülüğünden İmam-Hatip Hamza YAĞIZ birinci, Burhaniye İlçe Müftülüğünden İmam-Hatip Selçuk Mehmet KURT ikinci, Sındırgı İlçe Müftülüğünden İmam-Hatip Feyzullah ÇÖTEL üçüncü oldu.

Kadın din görevlileri arasında yapılan "Hafızlık" yarışmasında ise Edremit İlçe Müftülüğünden Kur’an Kursu Öğreticisi Halime ÖZTÜRK birinci, İvrindi İlçe Müftülüğünden Kur’an Kursu Öğreticisi Sultan Sümeyra ÖZ ikinci olmuştur.

Erkek din görevlileri arası "Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma" yarışmasında Bigadiç İlçe Müftülüğünden İmam-Hatip Şerif BALTA birinci, Karesi İlçe Müftülüğünden Müezzin-Kayyım Nafiz DUMAN ikinci, Susurluk İlçe Müftülüğünden İmam-Hatip Halil İbrahim DUMLU üçüncü oldu.

Kadın din görevlileri arasında yapılan "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma" yarışmasında ise Susurluk İlçe Müftülüğünden Kur’an Kursu Öğreticisi Esra ÖZ birinci olmuştur.

Söz konusu yarışmalarda 1. olan personellerimiz Bölge yarışmalarında ilimizi temsil edecek olup, yarışmalara katılan personelimizin hediyeleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda takdim edilecektir.

Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.