09.07.2021

“VEKALETLE KURBAN KESİM ORGANİZASYONU TANITIM TOPLANTISI" YAPILDI.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın birlikte yürüttüğü “Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu” tanıtım toplantısı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim ARGUN’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıya İl Müftümüz Celal SÜRGEÇ, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri, Uzmanlar, merkez cami görevlilerimiz ve müftülüklerimiz nezdinde Vekaletle Kurban Kesim organizasyonu takibini yapan personelimiz katıldı.

Toplantı Karesi Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Mehmet TOPU hocamızın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Vekaletle Kurban tanıtım sinevizyon gösterime girdi. İl Müftümüz Celal SÜRGEÇ programda yaptığı açış konuşmasında “Balıkesir’in coğrafi, tarihi, ticari ve dini anlamda ülkemizin sayılı şehirlerinden biri olduğunu” ifade etti. Ayrıca dini ve hayri hizmetlerde Türkiye’de ayrı bir yerinin bulunduğunu, 2020 yılında TDV Balıkesir Şubesi olarak kurban vekaleti alımında ilk on sırada olduğunu, 2021 yılında İdlip’e mazlum kardeşlerimize 10 tır un yardımı yapıldığını, Afrika’nın çeşitli ülkelerinde bir damla suya muhtaç insanlara 7 adet yüksek kalitede su kuyusu açıldığını, yine İdlip’te mülteciler için briket evler yapıldığını, Balıkesir’deki cevherin harekete geçirilmesiyle daha çok hizmetler yapılacağını söyledi. Bu konuda başta gayretli çalışmalar yapan din gönüllüsü hocalarımız olmak üzere bütün din görevlisi hocalarımıza teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç Dr. Selim ARGUN'un yaptığı konuşma da "Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak, mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirmek için Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde 1993 yılından bu yana vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlemektedir. Vekaletle kurban kesim organizasyonu her geçen yıl katlanarak büyüyor. 145 Ülkede 22 milyon kişiye dokunuyoruz. Görmediğimiz coğrafyalarda bilmediğimiz kardeşlerimize merhamet götürüyoruz elhamdülillah. Bu kampanyada en büyük emek sahada görev alan siz değerli arkadaşlarımıza aittir" diye konuştu. Sonrasında Dünya'nın farklı ülkelerinde yaşamış olduğu hatıraları paylaştı.

Program İl Müftümüz Celal SÜRGEÇ hocamızın Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç Dr. Selim ARGUN hocamıza hediye takdimiyle devam etti. Daha sonra ise Türkiye Diyanet Vakfının hayri hizmetlerine katkılarından dolayı temsilen iki din görevlisi ile iki hayırsever vatandaşa verilen teşekkür belgesi ile son buldu.