14.07.2021

DİN GÖREVLİLERİ ARASI "BİLGİ" VE "HUTBE YAZMA" YARIŞMASI İL FİNALİ YAPILDI.

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İmam-Hatip, Müezzin-kayyım ve Kur'an-kursu öğreticileri arasında çeşitli yarışmalar düzenlenlenmektedir.

Bu kapsamda İl Müftülüğü salonunda din görevlilerine yönelik "Hutbe Yazma" ve "Bilgi" yarışması gerçekleştirildi.

İl Müftülüğünce oluşturulan sınav komisyonunun değerlendirmesi sonucunda "Bilgi" yarışmasında Altıeylül İlçe Müftülüğünden İmam-Hatip İsmail DERELİ birinci, Burhaniye İlçe Müftülüğünden İmam-Hatip Selçuk KURT ikinci, Bigadiç İlçe Müftülüğünden K. K. Öğreticisi Ümmü ÇİFTÇİ üçüncü oldu.

"Hutbe Yazma" yarışmasında ise Edremit İlçe Müftülüğünden Müezzin-Kayyım Nuri ZİREK birinci, Altıeylül İlçe Müftülüğünden 4/B Sözleşmeli Müezzin-Kayyım Süleyman Melih DEMİROK ikinci, Balıkesir İl Müftülüğü Vaizi İzzet ALTINTAŞ üçüncü olmuştur.

Söz konusu yarışmalarda 1. olan personellerimiz Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecek olup, yarışmalarda dereceye giren personellerimizin hediyeleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda takdim edilecektir.

Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.