15.10.2021

"DİN HİZMETLERİNDE ETKİNLİĞİN ARTIRILMASI" ÇALIŞTAYI İL MÜFTÜLÜĞÜ KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Diyanet İşleri Başkanlığı Koordinesinde yürütülen Aile ve Dini Rehberlik Faaliyetlerini, Gençlik, Vaaz ve İrşat hizmetlerini daha etkin ve verimli hale getirmek amacıyla "Din Hizmetlerinde Etkinliğin Artırılması" çalıştayı düzenlendi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek, Balıkesir İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen çalıştaya İlçe Müftüleri, İl ve İlçe Vaizleri, Din Hizmetleri Uzmanları, Gençlik ve ADRB Koordinatörleri katıldılar.

İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ'in yaptığı açılış konuşmasından sonra alanında uzman isimler; Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris YAVUZYİĞİT, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil KILIÇ, Diyanet işleri Başkanlık Vaizi Fatih ÇELİK, Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Mehmet Fatih TUNÇ ve Diyanet İşleri Başkanlık Uzmanı Fatih YILDIZ sunum yaptılar.

Sekiz oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayda katılımcılara; "Vaaz ve İrşatta İlkeler", "Diyanet Gençlik Hizmetlerinde Moral ve Motivasyon", "Din Hizmetleri Uygulama Genelgesi Hakkında Bilgilendirme", "Aile ve Dini Rehberlik Hizmetleri", "Gençlik Çalışmalarında Stratejiler" ve "Güncel Fıkhi Meseleler" hakkında bilgiler verildi.

Tecrübe paylaşımlarının da yer aldığı çalıştay, genel değerlendirme ve konuklara sunulan hediye takdimi ile sona erdi.