24.06.2022

Balıkesir'de kadın din görevlileri yarıştı

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma YarışmaBölge FinaliBalıkesir İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen yarışmaya Bursa, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Kütahya, Sakarya ve Balıkesir illerinde birinci olan din görevlileri katıldı.

Programda konuşan Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, "Allah’ın Kitabı, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) en önemli emanetidir. Peygamberimiz (s.a.v) “Kur’an-ı Kerim dışında bir hidayet arayan toplumlar dalalete uğrar” buyurmaktadır. Rabbim hepinizin yolunu Kur’an ile aydınlatsın, hepinizi tebrik ediyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya’nın başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, yarışmaya Bursa’dan katılan Kübra İkiz birinci, Kocaeli’den katılan Gülsün Ünal ikinci, Balıkesir’den katılan Esra Öz üçüncü oldu.

Yarışmacıları tebrik eden komisyon başkanı Kaya, “Hepiniz buraya gelerek zaten büyük bir başarı elde etmiş bulunmaktasınız, Rabbim başarılarınızı daim eylesin” dedi.

Program sonunda yarışmacılara İl Müftüsü Sürgeç ve komisyon üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.