19.09.2022

Balıkesir'de hafızlar belge aldı

Altıeylül İlçe Müftülüğüne bağlı Hacı Hasan Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 27 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törende konuşan İl Müftüsü Celal Sürgeç, hafızlığın önemine vurgu yaparak hafız öğrencilerine ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

Müftü Sürgeç, “Cenabıhakk’ın bize en önemli emaneti Kur’an-ı Kerim’dir. Bu emaneti Allah (c.c), Hz. Peygamber’e (s.a.s) verdi. Peygamber Efendimiz de Veda Hutbesi’nde, ‘Size iki emanet bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız müddetçe yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlardan ilki Allah’ın Kitabı Kur’an, ikincisi ise benim sünnetimdir.’ diyerek Kur’an-ı Kerim’i bizlere emanet etti. Böylesine önemli bir emanet için emek verdiğiniz için sizleri kutluyorum." dedi.

Altıeylül İlçe Hayati Müftüsü Yelkovan ise hafız öğrencileri, ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

Program sonunda hafızlara hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.