30.09.2022

Balıkesir İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Merkez Taşra Buluşması" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, faaliyetlerin yerinde görülerek katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen buluşmaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftüsü Celal Sürgeç gerçekleştirdi.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, "Sorumluluğu yüksek bir görevi ifa ediyoruz. Maalesef günümüzde konfor arttı, huzur azaldı. İnsanoğlu bugün umutsuzluktan, umuda yol arıyor. Teknolooji ile kendini oyalayan insan, huzur arıyor. Evler, sokaklar, şehirler ışıl ışıl ama kalplerimiz kararıyor. Bizler Kur’an ve Sünnet’in ışığıyla, kalpleri aydınlanmış, güçlü insanlar olmak zorundayız. İnsanımıza sonsuz bir rahmet kapısının var olduğunu hatırlatmak bizim görevimiz. Ebedi hayatın güzelliklerini göstererek, onları zamanımızın kötülüklerinden uzak tutmalıyız." dedi.

Buluşma kapsamında İlçe Müftüleri ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileriyle de istişarelerde bulunuldu.