30.12.2022

Müftü Sürgeç: Bağımlılıkla mücadelede seferberlik ilan etmeliyiz

İl Müftüsü Celal Sürgeç başkanlığında düzenlenen toplantıda gençlik çalışmaları, ADRB (Aile ve Dini Rehberlik Bürosu) çalışmaları, bağımlılıkla mücadele faaliyetleri, TDV (Türkiye Diyanet Vakfı) çalışmaları, Göç Koordinatörlüğü çalışmaları, KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) ve hastanelerdeki manevi danışmanlık hizmetleri değerlendirildi.

Toplantıda koordinatörlere hitap eden İl Müftüsü Sürgeç, "Her alanda daha gayretli çalışmalıyız. Özellikle gençliğe yönelik çalışmalarımızı artırmalıyız. Toplumun geleceği gençlerimizdir. Uyuşturucu maddelerle tanışmanın ilkokul çağlarına kadar düştüğü ülkemizde bağımlılıkla mücadele konusunda seferberlik ilan etmeliyiz. Başkanlığımızın gençlik çalışmalarına önem vererek en yoğun faaliyet gösterdiği alan gençliğe yönelik hizmetlerdir. Bizler, görevimiz ve konumumuz gereği bu alanda ayrıca sorumluyuz. Öyleyse gençlerimizi İslam’ın değerleriyle donatarak, doğruyu ve yanlışı hakkıyla bilen, milli ve manevi değerlerini koruyacak ve yaşatacak inançlı bir nesil haline getirmeliyiz. Çalışmalarımızda en güzel örnek olan Peygamberimizi (S.A.V) rehber edinmeli ve O'nun sünnetini insanımıza aktararak topluma ışık olmalıyız." dedi.