30.01.2023

Çamlık Şehitler Camii’nde Engelsiz Cami Programı Gerçekleştirildi.

Vali Hasan Şıldak’ın başkanlığında, İl Müftülüğümüz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Balıkesir Kent Konseyi tarafından, Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla düzenlenen, "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" programı yoğun bir katlımla gerçekleşti.

Kırsal mahallelerimizden de katılımcıların bulunduğu programda; engelliler, şehit aileleri, gaziler, koruyucu aileler, engelli dernekleri ve gönüllülerle bir araya gelindi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını İl Müftü Yardımcımız Ahmet Altacı yaptı. Konuşmasında Asr-ı Saadetten örnekler vererek engelli olmanın bir eksiklik olmadığını dile getiren Altacı; “2022 yılı başlarında başlattığımız “Engelsiz Camii Buluşmaları” projemiz kapsamında ununcu buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu buluşmalara devam edeceğiz” dedi.

Programda İl Müftülüğü İlahi Grubu tarafından ilahi ve kasideler okundu. Katılımcıların da ilahiler okuduğu programda konuşan Vali Şıldak, toplumun en nadide kesimlerinin bir araya geldiği maneviyat dolu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program sonunda Büyükşehir Belediyemiz tarafından katılımcılara ikramda bulunuldu.