31.03.2023

Balıkesir’de Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları

Diyanet İşleri Başkanlığı ile (TDV) Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Balıkesir İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları" programı düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Zafer Koç ve Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Celal Sürgeç, vakıf hizmetlerinin önemine dikkat çekerek şunları kaydetti: “İyiliğin hakim olduğu dünyada insan, cenneti yaşar. Bir iyilik hareketi olan Türkiye Diyanet Vakfı’nın önemini ve kıymetini, 11 ilimizi etkileyen felaketin ardından bir kez daha farkettik. Deprem bölgesindeki yardım faaliyetleri, insanımızın birlik ve beraberliğini bir kez daha gösterdi. Bu vesileyle necip milletimize ve fedakar Balıkesir halkına deprem bölgesine verdikleri büyük destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Zafer Koç, "Yaptığınız yardımlarla ensar ve muhacir anlayışını yeniden ortaya koydunuz. Birlik ve beraberliğimizin en önemli göstergesi fedakarlığımız, hayırseverliğimiz ve diğerkamlığımızdır. Bu niyet ve bu anlayışta olan bir milleti Allah yardımsız bırakmayacaktır. Hiçbir karşılık beklemeden ve hiçbir ayrım gözetmeden yapılan yardımlar çok kıymetlidir. Evet biz halk olarak böyle bir milletiz, çünkü merhamet sahibi Müslümanlarız elhamdülillah” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş ise, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak ülkemizin ve dünyanın her yerinde iyiliği yaymaya devam edeceğiz. 11 ilimizi etkileyen ve asrın felaketi olarak adlandırdığımız depremin izlerini de sizlerin desteğiyle sileceğiz inşallah” dedi.