31.05.2024

Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması il finali

2024 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen ''Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'' il finali yapıldı.

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın komisyon başkanlığında gerçekleştirilen yarışmada, katılımcılar tecvit kuralları, metin tercümesi, okuma tarzı, ses ve makam gibi kriterlere göre derecelendirildi.

Yarışmanın sonunda, Erkeklerde Hafızlık kategorisinde birinci Ali Haydar Yılmaz, ikinci Ercan Kahrıman, üçüncü ise Hamza Yağız oldu.

Kadınlarda Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma birinci Vildan Günaydın, ikinci Gönül Çavlı olurken,  erkeklerde ise Arif Aytekin birinci, Emre Kıla ikinci, Ümit Köse üçüncü oldu.

Dereceye giren yarışmacıları tebrik eden İl Müftüsü Yaşar, bölge finalinde kendilerine başarılar diledi.