09.03.2018

KENDİMİ VE DEĞERLERİMİ TANIYORUM PROJESİ BAŞLADI

Balıkesir il Müftülüğü Aile ve Dini Bürosu’nun hazırladığı “Kendimi ve Değerlerimi Tanıyorum” projesi Balıkesir İl Milli Eğitime bağlı çeşitli liselerde başladı.

Proje kapsamında gençlere 4 ana başlık altında İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN,İl Müftü Yardımcıları Hasan BAŞKIRIK, Ayşe Betül BALIKÇI, bay ve bayan vaizler ve eğitim uzmanı tarafından seminerler verilecektir.

Seminer konuları şu şekildedir:

• Aile Bilinci: Ailede sevgi- saygı, fedakarlık, yardımlaşma ve aile üyeleri arasındaki güzel ve sağlıklı iletişim.
  • Helal- Haram Bilinci: Uyuşturucu, içki, kumar gibi yasaklanan hususlar , sosyal medya paylaşımlarındaki mahremiyet sınırları ve helal kazancın önemi.
  • Değerler Bilinci:  Vatan ve millet sevgisi,vatan için çalışmak ve okumanın önemi, doğruuk, vefakarlık ve hoşgörü.
  • Motivasyon Bilinci:  Hedefler belirleme ve ideallerine ulaşmak için çalışmak.

Proje kapsamında orta öğretimdekive üniversitedekiöğrencilere uygulanmaya devam edilecektir.