05.07.2019

GENÇLERİMİZ DİRİLİŞ KAMPINDA

“Kırk Vakit Namazdayım” projesinde başarılı olan gençlerimiz Kocaeli Belediyesi Yuvacık Diriliş kampında stres attı.

4 gün süren kampta gençlerimiz, sosyal ve kültürel etkinliklerle günlerini dolu dolu geçirmeye çalıştı.

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, kampın 3. gününde gençleri ziyaret ederek, etkinliklerine ortak oldu. Burada gençlere hitap eden İl Müftümüz Ramazan TOPCAN; Müftülüğümüzün sosyal ve kültürel etkinliklerine verdikleri katkıdan dolayı gençlere teşekkür ederek kutladı. İl Müftümüz daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü; ”İnsanı güzelleştiren ahlakıdır. Ahlakı güzel insan her yaşta güzeldir. Sözleriniz tatlı, tavırlarınız zarif olsun. Yalan söyleyen kişi,  yakalanma korkusu içinde yaşayan hırsız gibidir. Arkadan konuşmak insanlığımıza yakışmadığı gibi, İslamlığımıza da yakışmaz. Ne incitin ne de incinin. Dostluğunuzu kötü günde gösteriniz ki kötü gün dostu olabilesiniz. Kimsesizlere kimseler olmaya bakın.Çaresiz kişiler ellerinizle gülsün. Herkesin güldüğü bir dünya inşa etmek hedefiniz olsun. Dünya böyle gitmez diyerek dünyanın rotasını siz belirleyin. Dinlenerek tatilde de kitap okunabilir olduğunu herkese gösterin. En yakın arkadaşınız kitaplar olsun. Dağlar seviliyor. Niçin saf ve temiz olduğundan, tabii olduğundan. Sevilmek, takdir görmek istiyorsanız fıtratınızı lütfen koruyun, kollayın.Alımlı çalımlı yürüyenlerden olmayın. Nereden geldiğinizi nereye yolcu olduğunuzu asla unutmayın. Zira kibirli insan sarımsak kokan ağız gibidir. Herkesi kendinden uzaklaştırır. Büyüklerin asırlık tecrübelerinden istifade edin. Büyük üstat Abdurrahim Karakoç ne de güzel ifade eylemiş:

Beden ölür, çürür, cana bakın siz.

Kim kiminle yürür, ona bakın siz.

Bırakın dönsün dönme dolaplar,

Haktan, hakikatten yana bakın siz.

Bu duygularla hepinizi Rabbime emanet ediyorum.” Dedi.