08.08.2019

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN 2. ÇOCUK ŞENLİĞİ

İl Müftülüğümüz tarafından Yaz Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimiz için çocuk şenliği düzenlendi.

İlimiz Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda düzenlen çocuk şenliğine; 20 İlçemizden öğrenciler katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen çocuk şenliğinde öğrencilerimiz bir taraftan gönüllerine göre eğlenirken diğer taraftan da Yaz Kur’an Kurslarımızda öğrendiklerini sergileme ve sunma imkânını buldular.

Hüseyin GONCAGÜL ve ekibinin görev aldığı etkinlikte çocuklarımız kısa namaz sureleri başta olmak üzere Kur’an-ı Kerim, 32 farz, ilahi, dua, şiir, skeç, vb. etkinliklerle programa ayrı bir zenginlik kattı.

İl Müftümüz sayın Ramazan TOPCAN, programda bir konuşma yaparak gençlere hitap etti. İl Müftümüz konuşmasında: ”Sevgili Gençler! Hepinizi muhabbetle kucaklıyorum. Bir kere daha ayaklarınıza, yüreklerinize sağlık. Ne de iyi ettiniz geldiniz. Bu gün salonumuz sizinle daha da güzel. Her taraf rengârenk. Her taraf çiçek açmış. Hepinizi kutluyor, bağrıma basıyorum.

Sizlerin olduğu yerde kin yok, şiddet yok, nefret yok, günah yok. Rabbim sizi kirletmesin. Siz kirlenirseniz millet kirlenir. Siz savrulursanız millet yok olur. Sizlersadece ana babalarınızın değil, milletimizin gözbebeğisiniz. Milletimizin geleceğisiniz, umudumuzsunuz. Dünyamızın kirlenmesine müsaade etmeyiniz. Yetim kardeşlerinizi sahipsiz, kimsesiz bırakmayın. Unutmayın dünya gülecekse yetimle gülecektir.

Kendimize olduğu kadar büyüklerimize ve çevremize saygılı olmalı, dünyamız ve ahiretimiz için çok çalışmalıyız. Kimselere muhtaç olmadan kendi ayaklarımız üzerinde durabilmek için nasıl çalışmalı isek unutmayın ahiretimiz için de aynı şekilde çalışmalıyız.

Bugün sizleri burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyetimi bir kere daha ifade ediyorum. Sizleri yetiştiren hocalarınız başta olmak üzere ana babalarınıza ve sizlere çok ama çok teşekkür ediyorum. Hepinizi Rabbime emanet ediyorum. Sağ olun, var olun.” Dedi.

Program, çocuklarımıza ikramla sona erdi.