09.08.2019

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ

İl Müftülüğümüzce Kur’an-ı Kerim ziyafeti programları düzenlendi. Ayvalık İlçemizle başlayan programlar, sırası ile Edremit, Gönen ve Bandırma ilçeleri ile devam etti.

Halkın büyük ilgisinin gözlendiği programlarda; Altıeylül İlçemizden Cengiz BİLGİÇ, Mesut SEVİNÇ, Mustafa ÖZDEMİR, Karesi İlçemizden Cengiz AKSIN, Nafiz DUMAN, Süleyman CENGİZ, Sındırgı İlçemizden Feyzullah ÇÖTEL, Bigadiç İlçemizden ise Hüseyin KIRTEPE Hocalarımız okuyucu olarak görev aldı.

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, programlarda yaptığı konuşmada: “ Yüce Rabbimiz, Kur’an-ı Kerimi manevi imzası ile imzalayıp beşeriyetin en sevimlisi olan Cenab-ı Peygamber a.s. vasıtası ile bizlere göndermiştir. Bizim Kur’an gibi bir kitabımız var. O, öyle bir kitaptır ki; okunması sevap, dinlenmesi sevap hatta açıp yüzüne bakmanın dahi ayrı bir sevap olduğu kitaptır.

Kur’an-ı Kerim; bir dua kitabıdır.

Kur’an-ı Kerim; bir zikir kitabıdır.

Kur’an-ı Kerim; Peygamberlerle a.s. bir sohbet kitabıdır.

Ayni zaman da Kur’an-ı Kerim, insanlığın huzur ve barışını temin eden ilahi mesajları cami’ bir kitaptır.

Ana babayı sevmeyi Kur’an’dan öğrendiğimiz gibi, komşuyu da koruyup kollamayı, yetim ve öksüzlere çare olmayı, çevreye saygılı olmayı da Kur’an’dan öğrendik. Kur’an’dır bizi kardeş eden kitap. İnsan, Kur’an’dan ve Onun başöğretmeni Sevgili Peygamberimizin beşeriyete örnek ve önder ahlakından ayrılınca sadece yaşadığı dünyayı değil, öteki dünyalarını da kaybeder.

Bu vesile ile değerli okuyucu kardeşlerimizi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Rabbim ses ve sedalarına kuvvetler versin. Katılım sağlayan siz kıymetli kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Akacak olan kanların bedenlerimizi ve dünyamızı maddi ve manevi kirlerden temizlemesine vesile olmasını diliyorum. Bayramlarınızı tebrik ediyorum. İyi günlerde, iyi vesilelerle buluşmayı diliyorum.” Dedi.