19.09.2019

İL MÜFTÜMÜZ, DİN GÖNÜLLÜLERİ İLE BULUŞTU

DİN GÖNÜLLÜSÜ KARDEŞLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, Gönen ve Karesi ilçemizde Din Gönüllüsü kardeşlerimiz ile bir araya geldi.

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, İlçe Müftülüklerimizin mutat aylık toplantılarına katılarak din gönüllüsü kardeşlerimizle ile bir araya geldi. Toplantılarda Din gönüllüsü kardeşlerimize hitap eden İl Müftümüz Ramazan TOPCAN; “ Muhterem Kardeşlerim! Hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun.
Biz ilim medeniyetinin çocuklarıyız. İlimsiz din gönüllüsü şöyle Müslüman olmaz. Din ilimle başlar, ahlakla devam eder. Biz öyle bir ilme talip olmalıyız ki hem dünyamızı aydınlatsın hem de ahiretimizi aydınlatsın. Biz öyle bir ilme talip olmalıyız ki hem kendimizi kötüden ve kötülüklerden alıkoysun hem de dünyamızı korusun.
Kardeşlerim! Yapacak işimiz çok. Sevgimize, merhametimize muhtaç binler dururken etrafımıza bigâne kalamayız. Adam sen de deyip geçemeyiz. Dünyamızı iyi okumalıyız. Çevremize kandil olmak zorundayız.
Muhterem Başkanımız'ın riyasetlerinde Türkiye genelinde yürütülen çalışmalara, Balıkesir’de de ivme kazandırmalıyız. Bu şehir bize, bu şehir size emanettir. Emanete ihanet edemeyiz. Hepinizden özel gayretler bekliyorum. Çağırın gelelim. Afra tafra yapma lüksümüz yok.
Sabah namazı buluşmalarından gençlik çalışmalarımıza, aileye yönelik çalışmalardan okullarda değerler eğitimi çalışmalarımıza, kahvehane ziyaretlerinden esnaf, yaşlı ve hasta ziyaretlerine, her yerde sizi görmek istiyorum. Bu konularda hayırlı haberlerinizi bekliyorum” dedi.