30.05.2023

Dr. Abdulhamid PEHLİVAN

Bandırma İlçe Müftüsü

1973 yılında Amasya ili, Merzifon ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Merzifon ilçesi, Karşıyaka köyünde, orta ve lise tahsilini ve hafızlığını Merzifon’da bitirdi.

28.10.1994 tarihinde Van ili, Saray ilçesi, Karahisar Köyünde İmam Hatiplik görevine başlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na intisap etti.

1997 yılında İstanbul Maltepe Aydınevler Camii’ne din görevlisi olarak atandı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Meslek Yüksekokulunu1999’da,

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 2002'de

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelâm Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans Programını 2004'te

Diyanet İşleri Başkanlığı Pendik Haseki Eğitim Merkezi’ni (22. dönem) 2009 yılında bitirdi.

Müftü Pehlivan; 2004 yılında Ümraniye Müftülüğüne İstanbul İl Vaizliği,

2009’da Maltepe Müftülüğü Cezaevi Vaizliği,

23.11.2012 tarihinde Tunceli ili Hozat İlçe Müftülüğü,

14.02.2013 tarihinde Elazığ ili Keban İlçe Müftülüğü,

03.02.2017 tarihinde Kastamonu ili Araç İlçe Müftülüğü,

04.03.2020 tarihinde Amasya İli Merzifon İlçe Müftülüğü,

30.05.2023 tarihinde Bandırma İlçe Müftülüğü görevine başlayan Abdulhamid PEHLİVAN evli ve üç çocuk babasıdır.

Müftümüz, “Ölüm ve Sonrasına Ait Günümüz Halk İnançlarının Teolojik Altyapısı (İst./Maltepe örneği) konulu teziyle Yüksek Lisansını tamamladı.

Karabük Üniversitesi Sosoyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri (Kıraat) Ana Bilim Dalında "Türkiye'de Kur'an Eğitiminde Öne Çıkan İhtilaflar" konulu tezini tamamlayarak Doktor unvanı aldı.

Kur’an-ı Kerim Kıraatı ile 1997’den itibaren ilgilenmekte olup, Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇOLLAK hocadan kıraat ve talim dersleri aldı.

Üç kere kısa süreli yurt dışına giden Müftü Pehlivan, 2010 tarihinden itibaren üç eğitim dönemi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde, iki eğitim dönemi Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde,  iki eğitim dönemi Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Öğretim Görevlisi kadrosundan Kur'an Okuma ve Tecvid derslerine girdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Harput Eğitim Merkezinde uzun süre ders verdi.

Basılan ve çok beğeni gören ''Ölüm ve Ötesi Halk İnançları'' isimli kitabıyla yazarlık hayatına başlayan Pehlivan,  Herkes İçin Temel Dini Bilgiler (Üçüncü Baskı) eseriyle her eve misafir olacak kolaylıkta bir kitap daha yazmış oldu.

YAYIMLANMAYAN ESERLER
Muhtelif Meclislerde Okunacak Aşerât-ı Kur’âniyye  ……2006

Halâsü'l-Ümme Fî Ma’rifeti'l-E'imme (Tercüme) (Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul-Pendik Haseki Eğitim Merkezi...2009