30.11.2018

OKULLAR ARASI MEVLİD-İ NEBİ BİLGİ YARIŞMASI

Erdek İlçe Müftülüğümüz Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak ortaokullar ve liseler arasında bilgi yarışması tertip etti.

İlçemizdeki bütün ortaokulların ve liselerin katılımıyla düzenlenen yarışma 28.11.2018 tarihinde Erdek Öğretmenevi'nde yapıldı. Yarışma Ortaokullar ve Liseler arası olmak üzere iki kategoride yapıldı.

Yarışmalara okullarını temsilen her okuldan üç öğrenci katıldı. -

Saygı duruşu ve İstiklâl marşının okunmasıyla başlayan programda Erdek İlçe Müftüsü Adem ESER açış konuşması yaptı. Yarışmayı Erdek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fethi GÜVEM, A. V. Ç. Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Arif İRİŞ, Ocaklar Ortaokulu Müdürü İbrahim YURTALAN, Karşıyaka Ortaokulu Müdürü Sertaç YILMAZ, öğretmenler, din görevlileri, öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci izledi.

Ortaokullar kategorisinde 18 Eylül Ortaokulu birinciliği kazanırken; ikinciliği Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Ortaokulu, üçüncülüğü de Nerime Yüksel Ortaokulu elde etti.

Liseler arası bilgi yarışmasında Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu birinci oldu. İkinciliği Erdek Anadolu lisesi, üçüncülüğü Karşıyaka Çok Programlı Anadolu lisesi kazandı.

Yarışma sonucunda birinci olan, dereceye giren ve yarışmaya katılan bütün öğrencilere müftülüğümüz tarafından ödüller ve hediyeler takdim edildi.