30.04.2020

DİYANET VAKFINA EMANET EDİLEN YARDIMLARIN DAĞITIMI YAPILDI

Öncelikle Balıkesir İl Müftümüz Ramazan Topcan, Erdek İlçe Müftülüğümüzü ziyaret etti.
Erdek Müftülüğü Hizmet Binası’nda, Erdek Müftümüz Adem Eser tarafından ağırlanan İl Müftüsü Ramazan Topcan’a, Erdek Kaymakamlığı koordinatörlüğünde hizmet veren Erdek İlçe Müftülüğü personelinin de aralarında yer aldığı “Vefa Sosyal Destek Grubu” çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Erdek İlçe Müftülüğü’ndeki toplantı sona erdikten sonra, İl Müftüsü Ramazan Topcan başkanlığındaki, Erdek Müftüsü Adem Eser ve müftülük personelinin yer aldığı heyet, ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri ile alışveriş kartlarını ulaştırmak üzere Erdek İlçesi kırsal mahalleler ziyaret edildi.
Ziyaretlerde, Türkiye Diyanet Vakfı Balıkesir Şubesi tarafından hazırlanan yaklaşık 50 paketin yer aldığı Ramazan gıda yardım kolileri ile alışveriş kartları ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.
Erdek ziyaretini değerlendiren Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan,”Türkiye Diyanet Vakfı Balıkesir Şubesi tarafından hazırlanan temel gıda malzemelerinden oluşan Ramazan yardım kolileri ile alışveriş kartları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Dini duyguların yoğun yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye ulaştığı bu mübarek Ramazan ayında fakir ve muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılayıp, mübarek Ramazan ayının manevi havasını teneffüs etmelerini sağlayıp, yapılan yardımlar karşısında vatandaşların yüzlerinde oluşan gülümsemeyi görmek bizleri mutlu ediyor. Çünkü Peygamber Efendimiz ‘Kim, din kardeşinin bir ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir’ buyurmuştur. Biz de bir kardeşimizin küçük de olsa bir ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. İnşallah Rabbimiz kabul eder.” dedi.
Dağıtılan kolileri alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da memnuniyetlerini dile getirerek hayır dualar ettiler.