05.08.2020

İlçe Müftümüz

Nurullah BİRLİK
İvrindi İlçe Müftüsü

1986 yılında Erzurum/Çat Bardakçı köyünde dünyaya geldi. İlköğreniminin ardından Ankara/Altındağ/Hasköy-Yıldıztepe Kur’an Kursunda hafızlık yaptı. 2005 yılında Tevfik İleri İmam Hatip Lisesinden 2011 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalında “Meriye Şehrinin Endülüs Siyasi ve Kültürel Hayatındaki Yeri” teziyle yüksek lisansını tamamlayan Birlik, halen Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalında Doktora eğitimine devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığındaki vazifesine 2005 yılında Ankara/Keçiören Müftülüğü Hatice Valide Camiinde Vekil İmam Hatip olarak başladı. Rize ve Ankara’da muhtelif camilerde İmam Hatiplik yaptı. 2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde ihtisas eğitimini tamamlayarak Çankırı/Kurşunlu İlçe Vaizi olarak atandı. 2017-2020 yılları arasında Malatya/Darende İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

2020 yılında Balıkesir İvrindi İlçe Müftüsü olarak atanan Nurullah BİRLİK iyi derecede Arapça ve orta seviyede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.