09.03.2020

ALAATTİN TÜRKOĞLU

Kahramanmaraş doğumlu olan İlçe Müftüsü Alaattin Türkoğlu, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu,
Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin akabinde aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Tefsir Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki Görevine Kayseri ili Sarıoğlan İlçesi Kadılı Mahallesi İmam Hatibi olarak başladı. Kayseri Eğitim Merkezinde İhtisas Eğitimi sonrasında Şanlıurfa İli Siverek İlçe Vaizliğine atandı. Yapılan Uzmanlık sınavıyla Uzman Vaiz oldu. Ankara ili Polatlı İlçesi Uzman Vaizi olarak görev yaptı.
Görevde Yükselme Sınavı sonrası Ağrı ili Eleşkirt İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.
Hatay İli Yayladağı İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta iken Balıkesir İli Susurluk İlçe Müftülüğü'ne atandı.
Evli ve bir erkek çocuk babasıdır.