22.08.2022

Mustafa KORKMAZ

ÖZGEÇMİŞİ

İlçe Müftümüz Sayın Mustafa KORKMAZ 1972 yılında Çanakkale'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Çanakkale'de tamamlayarak 1990 yılında Selçuk Üniversitesi ( Şimdiki adıyla NECMETTİN ERBAKAN Üniversitesi) İlahiyat Fakültesi'ni kazanarak 1995 yılında mezun olmuştur.

1996 yılı Temmuz ayında Çanakkale'nin Çamyayla Köyünde İmam-Hatiplik görevine başlamış daha sonra sırasıyla Çanakkale Saraycık Köyü ve Çanakkale Merkez Orta Camiinde İmam-Hatiplik görevine devam etmiştir. 2000 yılı Ağustos ve 2001 yılı Mart ayları arasında 275. Kısa dönem olarak askerlik görevini Erzurum'un Ilıca ve Horasan ilçelerinde yerine getirdi. 2002 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi giriş sınavlarında başarılı olarak 2002 yılı Aralık ayında burada kursiyer olarak eğitime başlamış, 2005 yılı Haziran ayında 19. Dönem olarak mezun olmuş ve aynı yıl Çanakkale İli Lapseki İlçesine Vaiz olarak atanmıştır. Buradaki görevinden sonra 2010 yılı Kasım ayında Çanakkale İl Vaizliğine atanmıştır.Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı Müftülük sınavında başarılı olarak 2012 yılı Haziran ayında Van İli Saray İlçe Müftülüğünde İlçe Müftüsü olarak görevine başlamış ve sırasıyla 2014 yılı Eylül ayında Kırklareli İl Müftü Yardımcılığına, 2018 yılı Temmuz ayında Çanakkale İli Çan İlçe Müftülüğüne atanmıştır. 2022 yılı Haziran ayında da Balıkesir ili Bigadiç İlçe Müftüğüne atanarak 02 Ağustos 2022 den bu yana Bigadiç İlçe Müftüsü olarak görevine devam etmektedir. Arapça ve İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.